top of page

TEČAJI

Pridružite se nam in z nami zaplešite v ritmu glasbe! Naša plesna šola vam ponuja edinstveno priložnost, da razvijate svoje plesne spretnosti, spoznate nove prijatelje ter se prepustite glasbi in gibanju. Ponujamo raznolike plesne tečaje za vse starostne skupine.

Fiona_Produkcija_Jan23_Foto_Jakob_Buzan-63.jpg

PLESNA ABECEDA

Plesna abeceda je namenjena otrokom starosti 4 in 5 let, ki se s plesom šele spoznavajo in želijo skozi zabavne treninge spoznati osnove jazz tehnike, hip hopa, latinsko - ameriške ter druge popularne plese. Na plesnih vajah dolžine 45 minut na nevsiljiv način delamo na izboljšanju motorike otroka in spoznavanju z ritmom, ki ga dosežemo s poslušanjem glasbe, ritma ter delamo na štetju. Male plesalce učimo samostojno odplesati prve plesne koreografije na pesmi slovenskih in tujih izvajalcev.

Fiona_Produkcija_Jan23_Foto_Jakob_Buzan-112.jpg

PLESNA NADALJEVALNICA

je namenjena otrokom starosti 5 in 6 let, ki so se s plesom v naši plesni šoli spoznali že pri starosti 4 in 5 let. Na plesnih vajah dolžine 45 minut male plesalce učimo samostojno odplesati plesne koreografije na pesmi slovenskih in tujih izvajalcev ter nadgraditi njihovo predznaje.

Fiona_Produkcija_Jan23_Foto_Jakob_Buzan-209.jpg

PARTY MIX

Na vajah Party mix sledimo novim smernicam, ki vključujejo koreografije na popularno glasbo, prav tako se dela na socialnem razvoju plesalca, saj se naučijo prilagajanja ter samodiscipline. Velik poudarek je na poslušanju glasbe, s katero razvijamo občutek za ritem ter muzikaličnost. Vaja zajema več različnih stilov vse od jazz tehnike, hip hopa, latinsko-ameriških plesov, kar pomembno vpliva na splošno plesno razgledanost plesalca starosti 7 do 8 let. 1 polna ura zabave zagotovljena!

Fiona_Produkcija_Jan23_Foto_Jakob_Buzan-152.jpg

STREET ZVEZDE

Kdo pri starosti 9 do 11 let ne želi biti mala plesna street zvezda in spoznavati osnove plesa, glasbene ter ritmične zakonitosti, slediti plesnim trendom na popularno glasbo ter spoznati kaj lahko on sam – mali umetnik ustvari v prostoru z svojimi gibi?! 

Fiona_Produkcija_Jan23_Foto_Jakob_Buzan-185.jpg

HIP HOP TEENS

Skupina Hip Hop Teens je namenjena plesalcem starosti 12 do 16 let, ki si želijo skozi ples zabavati in skovati močne prijateljske vezi. V skupini spoznavajo nove trendi plesne korake, ki jih povežejo v nove koreografije ob poslušanju popularne glasbe, ki je vsem poznana in prijazna. Svoje znanje vedno radi pokažejo širši publiki, ki jih podpira pri razvijanju lastnih talentov.

Fiona_Produkcija_Jan23_Foto_Jakob_Buzan-164.jpg

TEKMOVALNA SKUPINA

Tekmovalna skupina je skupina zaprta samo za plesalce-tekmovalce, ki so uspešno opravili avdicijo za vpis ter imajo dolgoletno plesno predznanje in jim je ples v krvi. Takšni, ki plešejo od zore do mraka in je ples njihova zadnja in prva misel v dnevu. Poudarek plesalcev starosti od 12 do 20 let bo na izpopolnjevanju plesnih tehnik, odkrivanju koreografskih zakonitosti-ekperimentiranju v novih gibih in na izobraževanju kako postati najboljši v svojem delu in mogoče kasneje plesati na profesionalnih odrih, televizijah in gledališčih. Vaje bodo potekale trikrat tedensko z dvema učiteljema-strokovnjakoma na svojem področju. 

AdobeStock_408746548.jpeg

DANCE PASSION

Dance passion je skupina za vse mlade po srcu, ki ljubijo ples in si želijo naučiti več plesnih zvrsti, od strastnih latinsko-ameriških plesov, modernega in popularnega hip hop-a do elegantnih jazz plesov. Za vse tiste, ki ste se pripravljeni zabavati in pri tem narediti nekaj odličnega za svoje zdravje in kondicijo.

AdobeStock_165304674.jpeg

FUNKCIONALNA VADBA

Funkcionalna vadba je pristop k telesni vadbi, ki se osredotoča na izboljšanje vsakodnevnih gibalnih sposobnosti ter funkcionalnosti telesa. Namesto osredotočanja na izolirane mišične skupine, kot to počnejo tradicionalne vadbe, funkcionalna vadba poudarja gibanje in kretnje, ki jih vsakdanje življenje zahteva. Cilj je izboljšati ravnotežje, stabilnost, koordinacijo, moč in prožnost na način, ki koristi vsakdanjim aktivnostim, kot so dvigovanje bremen, premikanje predmetov in ohranjanje stabilnosti med gibanjem.Vadba se pogosto izvaja s pomočjo prostih uteži, uporabo telesne teže, elastik, žogic in drugih pripomočkov. 

AdobeStock_608299074.jpeg

SREČNA HRBTENICA (60+ let)

Vadba za seniorje za stabilno in močno hrbtenico , za težave z ostoporozo ter ostalimi težavami lokomotornega sistema. Z Vesno na čelu bo vsaka vaja zabava in hrbtenica vam bo hvaležna.

HRBTENICA.jpeg

SKRB ZA HRBTENICO

Vadba za vse, ki veliko časa preživite v sedečem položaju si pa želite razbremeniti hrbtenico ter izboljšati držo, obdržati fleksibilnost le te in  poskrbeti za dobro počutje.

bottom of page